Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

Més de 400 trens cancel·lats en el segon dia de vaga dels maquinistes.

dijous, 6 de maig del 2010

El sindicat insisteix que reclamen més seguretat laboral i no només aparcaments.

Usuaris esperant el tren ahir, durant la segona jornada de vaga, a l'estació de Sants de Barcelona. / Foto: JUANMA RAMOS.

La segona jornada de vaga convocada pel sindicat de maquinistes Semaf va obligar a cancel·lar desenes de trens, 419 de rodalies, tot i que la jornada va transcórrer sense incidents destacables, segons informava la companyia. Des del sindicat insisteixen que demanen més seguretat laboral, i que no només es mobilitzen per reclamar places d'aparcament. Per la seva banda, Renfe assegurava que la vaga d'ahir va tenir un seguiment escàs; segons la companyia, només 19 maquinistes van secundar-la.

El director de Rodalies Barcelona, Miquel Àngel Remacha, va qualificar «d'escàs» el seguiment de la segona jornada de vaga d'ahir, que va obligar a suprimir un total de 419 trens de rodalies. Dels 175.500 passatgers afectats, uns 170.000 eren de la xarxa barcelonina. El portaveu de Semaf, Jorge Escuder, insistia ahir que la vaga s'ha convocat per reclamar més seguretat laboral i no només per demanar places d'aparcament, tot i que va explicar que també persegueixen aquesta demanda. Semaf té la intenció de repetir la vaga demà si no s'arriba a cap acord amb l'empresa. Per la seva banda, el director de Rodalies assegurava que la companyia està fent tot el possible per satisfer les demandes dels maquinistes.

Renfe va publicar ahir al matí una llista en què explica com satisfarà durant els propers mesos les reclamacions dels treballadors en vaga, que se centraran a instal·lar plataformes per als trens i millorar les sales de descans de les estacions. El portaveu de Semaf, va respondre, però, que desconvocaran la vaga si les reclamacions «es recullen per escrit, signades i amb terminis marcats». El director de Rodalies va dir ahir que la companyia destinarà una partida de 500.000 euros a atendre les reclamacions dels treballadors. Durant la jornada d'ahir, tots els serveis essencials decretats tant a rodalies de Catalunya com a mitjana i TAV-llarga distància van funcionar amb normalitat, segons la companyia. Tot i el nombre d'afectats, segons Renfe només dinou treballadors dels 178 que podien adherir-s'hi han secundat la segona vaga. Pel que fa al conflicte dels aparcaments, des de Semaf es queixen que Renfe ha utilitzat aquesta demanda per posar els usuaris del tren en contra dels treballadors. Escuder va repetir ahir que el conflicte dels aparcaments és només una demanda més, però que aquestes places són necessàries per «als companys que entren a primera hora del matí o que pleguen de nit, quan ja no hi ha transport públic». Divendres passat, l'empresa i el comitè de vaga es van reunir per intentar arribar a un acord que no es va aconseguir. El director de Rodalies va assegurar que Renfe oferia 50 places al pàrquing superior de l'estació de Sants. Segons Remacha, els treballadors volien que aquestes places fossin a l'aparcament subterrani, el portaveu del sindicat, però, va desmentir-ho dilluns mateix. Notícia de la web ElPunt

Incidències Rodalies

Rodalies la linea R1 Molins de Rei - Mataró - Maçanet.

Rodalies la linea R2 Sant Vicenç/Aeroport - Granollers-Maçanet.

Rodalies la linea R3 L'Hospitalet - Vic - Puigcerdà.

Rodalies la linea R4 Sant Vicenç - Martorell - Barcelona - Manresa.

Rodalies la linea R7 L'Hospitalet - Cerdanyola Universitat - Martorell.

FGC METRO VALLÈS S1, S2, S5, S55, L6 i L7.

FGC LLOBREGAT ANOIA R5, R6, S33, S4 S8 i L8.