Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

Homs insinua que Ferrocarrils podria substituir Renfe com a operadora de la xarxa de Rodalies.

dijous, 27 de gener del 2011

L'endemà de llançar l'avís a Renfe que no és imprescindible, el govern català ha anat més enllà. El portaveu Francesc Homs ha insinuat qui podria complir la funció de fer d'operadora ferroviària de la xarxa de Rodalies de Catalunya. Homs ha afirmat que "a Catalunya hi ha una altra companyia, per exemple, que és Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Això ho tenim segur", i ha afegit que "altres empreses fan coses, no directament, però sí molt a prop del servei ferroviari".

El secretari general de Presidència i portaveu del govern ha afegit llenya al foc. Després que, aquest dimecres, tres dies consecutius de retards a Rodalies per un conflicte laboral derivessin en un avís del govern a Renfe que podia perdre la concessió del servei, Francesc Homs ha assegurat que hi ha altres empreses preparades per assumir aquesta tasca.

Homs s'ha manifestat en el mateix sentit que ho feia la vicepresidenta Joana Ortega: i ha afirmat que Mas ha donat "instruccions" per "estudiar a fons si cal continuar amb l'operadora Renfe o si cal buscar alternatives", i ha afegit que el contracte amb Renfe finalitza al desembre, per la qual cosa el govern té un any per estudiar el que més convé per garantir la qualitat del servei.

El portaveu del govern, que considera "una obligació" de l'executiu català buscar alternatives, ha recordat que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ja compleix la mateixa tasca que Renfe.

Tot i això, el secretari general de Presidència, que s'ha alegrat de l'acord que ha permès debloquejar el conflicte entre maquinistes i Renfe dels últims dies, ha reconegut que trencar el que ha qualificat de "gairebé monopoli" de Renfe portaria temps. "No és una cosa que es pugui fer d'un dia per l'altre", ha argumentat, i ha afegit que també s'hauria de tenir cura de "no sortir del foc per caure a les brases".



Foto: http://www.trenscat.cat/


Maquinistes i Renfe arriben a un acord després d'una reunió maratoniana que posa fi a la vaga de zel.

Incidències Rodalies

Rodalies la linea R1 Molins de Rei - Mataró - Maçanet.

Rodalies la linea R2 Sant Vicenç/Aeroport - Granollers-Maçanet.

Rodalies la linea R3 L'Hospitalet - Vic - Puigcerdà.

Rodalies la linea R4 Sant Vicenç - Martorell - Barcelona - Manresa.

Rodalies la linea R7 L'Hospitalet - Cerdanyola Universitat - Martorell.

FGC METRO VALLÈS S1, S2, S5, S55, L6 i L7.

FGC LLOBREGAT ANOIA R5, R6, S33, S4 S8 i L8.