Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

Un mort i un ferit greu per la topada entre un tren civia i un cotxe a la línia del Maresme.

divendres, 5 de març del 2010

Una persona ha mort i una altra ha quedat ferida d'extrema gravetat aquest dijous a la nit després que un tren civia ha envestit el cotxe en què viatjaven en el pas a nivell del Molí Vell entre Malgrat de Mar i Blanes. Els fets han tingut lloc cap a les nou del vespre de dijous per causes que encara es desconeixen. El ferit està ingressat a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. El trànsit ferroviari s'ha vist afectat durant unes hores entre Pineda i Maçanet, però ja està restablert. Renfe ha habilitat un sistema alternatiu per carretera per garantir la mobilitat dels viatgers.

L'accident hauria tingut lloc a l'inici del pont que creua el riu Tordera. El govern ha indicat que el tren ha envestit el vehicle al quilòmetre 58,2 de la línia ferroviària, entre Blanes i Malgrat de Mar. El tren feia el trajecte entre l'Hospitalet de Llobregat i Maçanet.

Segons ha informat la Generalitat, tots els passatgers del tren -una cinquantena de persones- n'han sortit il·lesos. La víctima mortal és un dels ocupants del vehicle, mentre que l'altre ha resultat ferit molt greu i està ingressat a l'Hospital de Can Ruti de Badalona.

La causa de l'accident encara no s'ha fet pública, tot i que una de les hipòtesis amb què treballen els investigadors és que el cotxe s'ha pogut saltar un pas a nivell fent una ziga-zaga, una possibilitat apuntada també per alguns passatgers.

El tram de la línia que ha quedat afectat és de via única i això ha dificultat poder normalitzar el trànsit ferroviari. Durat unes hores, per garantir que els passatgers arribessin al seu destí, Renfe ha organitzat un sistema de transport per carretera. Aquesta divendres al matí el servei ja ha de funcionar amb la normalitat habitual.

Noticia extreta de la web http://www.3cat24.cat/

Incidències Rodalies

Rodalies la linea R1 Molins de Rei - Mataró - Maçanet.

Rodalies la linea R2 Sant Vicenç/Aeroport - Granollers-Maçanet.

Rodalies la linea R3 L'Hospitalet - Vic - Puigcerdà.

Rodalies la linea R4 Sant Vicenç - Martorell - Barcelona - Manresa.

Rodalies la linea R7 L'Hospitalet - Cerdanyola Universitat - Martorell.

FGC METRO VALLÈS S1, S2, S5, S55, L6 i L7.

FGC LLOBREGAT ANOIA R5, R6, S33, S4 S8 i L8.