Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

La jornada de vaga a Renfe transcorre amb normalitat i sense incidències.

dimecres, 31 de març del 2010

L'aturada convocada pel sindicat CGT als trens de Rodalies, mitjana i llarga distància coincidint amb la Setmana Santa s'està desenvolupant sense incidències destacables, segons ha informat Renfe. Pel que fa al seguiment, mentrestant, hi ha un ball de números. La CGT xifra el seguiment de l'aturada entre un 75% i un 80%, però Renfe assegura que la incidència és molt escassa i que els serveis mínims s'estan complint. Alguns usuaris dels trens de mitjana i llarga distància es queixaven, però, de falta d'informació. Renfe garanteix la circulació d'entre el 33% i el 72% dels trens, en funció de l'hora i de la línia.

En el cas del servei de Rodalies a Catalunya, el Departament de Treball ha fixat que circulin el 66% dels trens en hora punta -entre les 6 i les 9.30 del matí i les 5 i les 20.30 del vespre- i un 33% la resta del dia. Pel que fa als trens de mitjana distància, el Ministeri de Foment ha dictat que circulin un 65% dels trens, i un 72% en el cas de llarga distància i l'AVE.


Segons Renfe, la jornada de vaga transcorre sense incidències. Des de la CGT, indiquen que al llarg de la nit alguns piquets informatius no han permès la circulació de trens que no estaven inclosos en els serveis mínims i s'han queixat que Renfe i Adif intenten boicotejar l'aturada. La CGT diu que les línies més afectades són els de llarg recorregut. A més de l'aturada, els treballadors tenen previst fer una concentració a la plaça dels Països Catalans de Barcelona, davant de l'estació de Sants, a partir de la una.


El web de Renfe ha informat dels serveis mínims fixats per la jornada de vaga. A banda d'internet, es pot trobar informació al telèfon 902 320 320. A més la informació del servei de Rodalies de Catalunya també es troba a Rodalies.gencat.cat i al telèfon 902 41 00 41.

La CGT protesta per la manera com s'estan redefinint els llocs de treball. L'Adif, en canvi, assegura que l'únic problema és salarial. Empresa i treballadors van signar una pròrroga del conveni col·lectiu fins al 31 de desembre del 2010. Ara s'estan reclassificant els llocs de treball i la CGT, que té 2 dels 13 representants del comitè d'empresa, assegura que s'està fent de manera "injusta". Noticia extreta de la web del 324.

Incidències Rodalies

Rodalies la linea R1 Molins de Rei - Mataró - Maçanet.

Rodalies la linea R2 Sant Vicenç/Aeroport - Granollers-Maçanet.

Rodalies la linea R3 L'Hospitalet - Vic - Puigcerdà.

Rodalies la linea R4 Sant Vicenç - Martorell - Barcelona - Manresa.

Rodalies la linea R7 L'Hospitalet - Cerdanyola Universitat - Martorell.

FGC METRO VALLÈS S1, S2, S5, S55, L6 i L7.

FGC LLOBREGAT ANOIA R5, R6, S33, S4 S8 i L8.