Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

Xoc mortal entre dos trens a Bèlgica

dimarts, 16 de febrer del 2010

Una vintena de passatgers moren en un accident entre dos combois als afores de Brussel·les
16/02/10 02:00 - Brussel·les - agències email protegit Els dos combois accidentats ahir a Halle. Foto: ACN.1 2 Almenys divuit persones van morir ahir al matí en un accident entre dos trens regionals a Halle, a uns 15 quilòmetres al sud-oest de Brussel·les. Segons va explicar el governador flamenc de Brabant, els dos combois van xocar frontalment cap a dos quarts de nou del matí perquè un dels dos trens va fer cas omís d'un semàfor vermell. Altres fonts, però, no descartaven que l'accident hagués estat provocat per la neu i el gel. Als trens hi viatjaven prop 300 persones, la meitat de les quals van quedar ferides. A l'hora de tancar aquesta edició, el nombre de morts era de divuit, però no es descartava que augmentés la xifra de víctimes.

Eren prop de dos quarts de nou del matí quan un tren regional que venia de Lovaina i es dirigia a Braine-le-Comte va xocar contra un altre tren que feia la línia de Quiévrain a Lieja a prop de l'estació de Halle. Es calcula que uns 300 passatgers viatjaven als combois ja que en aquella hora els trens anaven plens de gent que anava a treballar a Brussel·les. Tot i que les causes encara es desconeixen, ahir va prendre força la hipòtesi que va avançar el governador flamenc de Brabant, Lodewijk de Witte, que indicava que l'accident mortal havia succeït perquè el tren que havia sortit de Lovaina havia passat un semàfor vermell. Altres fonts assenyalaven, però, que les causes de l'accident es podien deure a la neu i el gel que hi havia a les vies o bé a una avaria elèctrica que hauria provocat un error en la senyalització.

Un dels passatgers que viatjava en un dels trens va explicar que quan va sortir del vagó, que era cap a la meitat d'un dels combois, va sentir «gemecs de persones que s'havien quedat bloquejades entre els vagons que encara estaven bolcats damunt la via». «Parlaven de 20 morts però en trobaran més perquè al costat del nostre vagó hi havia cossos sobre les vies», recordava una altra passatgera, que viatjava en un tercer tren que es va veure implicat en el xoc. A l'hora de tancar aquesta edició, el balanç oficial era de divuit persones mortes, però tot indicava que la xifra de víctimes podia augmentar perquè entre el centenar de ferits n'hi havia alguns de greus. El servei de trens d'alta velocitat entre Brussel·les, París, Amsterdam i Colònia, i la línia entre Brussel·les i Londres van quedar suspeses a causa de l'accident.

Darrera actualització ( Dimarts, 16 de febrer del 2010 12:25 )
Notícia extreta del diari El Punt.

Incidències Rodalies

Rodalies la linea R1 Molins de Rei - Mataró - Maçanet.

Rodalies la linea R2 Sant Vicenç/Aeroport - Granollers-Maçanet.

Rodalies la linea R3 L'Hospitalet - Vic - Puigcerdà.

Rodalies la linea R4 Sant Vicenç - Martorell - Barcelona - Manresa.

Rodalies la linea R7 L'Hospitalet - Cerdanyola Universitat - Martorell.

FGC METRO VALLÈS S1, S2, S5, S55, L6 i L7.

FGC LLOBREGAT ANOIA R5, R6, S33, S4 S8 i L8.